ba (nu) ie, baie

de ceva vreme mami si cu tati ma tot amagesc ca… ba e ziua in care voi face baie, ba ca nu e, din diverse motive. si desi mami mi-a promis ca voi face baie inainte de intalnirea mea cu primul iubit, si vad ca s-a tinut de cuvant, a devansat putin data. care va sa zica pana la urma si-au facut curaj. au pregatit apa, caldura in baie si dormitorul meu.

deci, dupa 16 zile si ceva de la nastere, mami si cu tati s-au indurat si mi-au zis ca ba(ie) astazi.

si desi am fost foarte nerabdatoare, dupa ce m-au imersat intre 38 de gradulete lucrurile nu mi s-au parut asa de interesante. tati zicea ca Liviu Rebreanu, daca ar fi avut reportofon, nu putea inregistra pentru romanul sau tipete de lupta de la rascoala din 1907  de o calitate mai buna. noroc ca nu avem vecini. eram ca un V12 la 9.300 r/min, cu supapele decalite de atata caldura degajata si un sound de G55 AMG.

cand aveam impresia ca lichidul de racire din propria-mi instalatie avea sa fiarba, m-au scos din ceaiul ala si tusti in prosop, fuga pe hol si trosc pe masa de infasat. in sfarsit simteam ca vine aer curat si pe ulita mea, da’ nu m-am lasat. am mai continuat cu doua strigaturi oltenesti si cateva vorbe de duh invatate, e adevarat telepatic, de la colegii mei de suferinta de la clinica din germa.

de fapt mami s-a inteles cu tati sa-mi dea de mancare dupa baita, da’ eu nu stiam. noroc ca acum sunt imbracata si la sanul lui mami, ca era cat pe ce sa-mi termin repertoriul. ore ce ma faceam atunci?

Image 9 of 9

You may also like

Leave a Reply