…de martisor

mami mi-a spus ca de 1 martie, odata cu venirea primaverii si cu inflorirea matisorului, aici in Romania este un obicei foarte frumos de a darui fetelor martisoare. am vazut cum arata aceste obiecte ciudate insa trebuie sa va marturisesc ca mi se par putin kitsch. or avea ele o valoare simbolica si poate ca elefanteii, trifoiul, potcoavele sau hornarii chiar sunt aducatoare de noroc, insa mie nu imi plac si sincer nici nu prea cred eu in superstitii.

ca atare i-am propus ‘lu mami sa facem impreuna niste martisoare pentru a le oferi celor dragi. o misiune nu foarte usoara pentru ca a implicat mult timp, mult mai mult decat am crezut, si iata-ma ca abia astazi, cu destul de mare intarziere pot sa va ofer acest simbol al primaverii. promit insa ca la anul voi incepe mai din timp cu pregatirea si nu voi mai intarzia cu livrarea.

acum sa incepem cu imparteala.

pentru Omi careia vroiam sa-i dau personal martisorul insa nu am putut pentru ca ea este la casa ei in Timisoara unde are grija de Big Brother, Bijoux. oricum o pup dulce si o rog sa ii dea un pusi si lui Bijoux si sa-l smotoceasca putin din partea mea.

Image 1 of 3

pentru Buni Doina, de la Lugoj.

Image 1 of 3

pentru matusa Mihaela, careia o sa-i spun Mita daca imi va permite ;-)))

Image 1 of 3

pentru Flaviola, tanti aceea foarte foarte simpatica pe care tati o necajeste de fiecare data si ii spune ca are gura mare si vorbeste intr-una. cred ca si tati are putintica dreptate insa ea este o fata de milioane cu sufletul si mai mare decat gura si asta cred ca conteaza pana la urma. oricum mie imi place de ea si abia astept sa o revad ca sa mai susotim noi de-ale nostre despre bebici ;-)))

Image 1 of 3

pentru prietena mea de suferinta Leea si mamica ei Ioana.

Image 1 of 3

pentru toti cei care au ajutat-o pe mami ca eu sa vin pe lume doamna doctor Lelia Bauer, hebamme Susanne si toate acele femei dragute din “kinderzimmer”, tanti doctor Anca Huditeanu si pentru cei care ma ajuta sa cresc mare si sanatoasa Frau Petra si tanti doctor Ileana Petulea.

Image 1 of 3

pentru rudele din Germania Karla, tanti Hannelore si Kati tante si nasa Leni, pentru tanti Cristina din Grecia, pentru prieteni si cunostintele familiei tanti Nicoleta Iugulescu, Gina Marincu, Carmen Brenda, Iulia Dragoi, Carina Big, Crista Rotariu, Alice Bergler, Gabi Manciu, Emilia Fer, Aditzu Mates, Carmen, Carmina si Carolin Leontescu, Mihaela si Eva Arsene, Raluca Ungureanu, Corina Milosavlevici, Adina Iacobescu, Adriana Daroczi, Monica Petrila, Claudia Dobrescu, Delia Hutanu, Georgie si pentru toti cei care mi-au scris mesaje pe blog Cristina Stefan, Daniela Nedovescu, tanti Dana Vaida, tanti Lotte si Isabela si Melisa Kraus, Claudia si Rianna Binisan, Simona Ispas (Lorint), Ivana Getia si tanti Daniela din Quatar.

Image 1 of 3

pentru cei care imi sunt dragi dar i-am uitat ;-((( pentru ca nobody is perfect si pentru ca sunt deja foarte obosita.

Image 1 of 3

pentru cei care ar dori sa primeasca anul viitor de la mine cate un martisor si imi vor scrie un mesaj in acest sens.

Image 1 of 3

si in final un PUSI mare la tati (pentru ca lui nu pot sa-i dau martisor) care cred ca lucreaza putin cam mult in ultimul timp…

You may also like

7 Comments

  1. Papusica mica dulce (si intre timp imbaiata, curata si frumos mirositoare)

    Multumesc frumos pt Martisor! Este cel mai frumos pe care l-am primit – si iti trimit in schimb un pusi virtual pe toate cele 10 degetele.

    Abia astept sa te vad – si mai ales sa te aud, sper ca sti sa reproduci si alte evenimente istorice in afara de Rascoala. In special m-ar interesa un eveniment cu Vlad Tepes…

    Acuma niste texte clasice din repertoriul celor de varsta mea fata de un public de varsta ta:

    Aguugugugagagguuuuu

    Sa fi cuminte!

    Ai grija si sa mananci tot.

    Pusi dulce si la mami si tati.

    Crista

  2. multumim din suflet pentru acest inedit si superb Anais-martisor. Pentru mine (Claudia) este o surpriza deosebita, mai ales ca de 1 Martie i-am spus lui Cristi
    cu un ton nostalgic “ce dor mi-e de un martisor! n-am mai primit un martisor de 12 ani de cind am plecat din Romania!” iar pentru micuta noastra Riana este absolut primul martisor.
    Va pupam si speram sa ne trimiteti cit mai multe martisoare…

  3. Mai frumos martisor ca tine nu cred ca exista! :* Si se pare ca m-am inselat cand am spus ca ai ochisorii lui mami pentru ca pe masura ce cresti parca semeni tot mai tare cu tati care intradevar lucreaza mult…Abia astept sa ne mutam in noul sediu! Neaparat sa vii si tu la inaugurare ca sa ne porti noroc! Si pentru ca esti inca minora, trebuie sa vii insotita de catre mami, de care ne e foarte dor. Pupici!

Leave a Reply