“clica” de pretini

cuvantul cheie este hamac. nu-l poti asemana cu un montagne russe dar pentru mine reprezinta ultima frontiera in domeniul distractiei.  e vorba despre un “device” care imi ofera senzatii extraordinare. bineinteles ca energia necesara punerii in miscare nu vine de la cine stie ce motor electric, ci de la una bucata tati. mai exact vorbim de o valoare de 74,569987158227022 W. cam o zecime dintr-un cal putere.

si pentru ca minunatele calcule sa fie cat mai complete tati a calculat si Energia cinetica maxima = 21,6049 J, luand in calcul o greutate de 5,6 kg si o viteza maxima de 10 km/h.

dupa ce am stors din tati si ultima picatura de energie am chemat limuzina cu mami la comenzi si am tasnit la o plimbare pin curte sa vad ce mai fac pretinii mei. desi mai toata lumea se sperie de crocodilu’ si mama crocodil (asa cum ne alinta tati) am reusit sa dovedesc faunei ce ma inconjoara multa gentilete. am reusit chiar sa-i surprind pe bunii mei prieteni tolaniti la soare. pe fulgutza (foto 22) care este o domnita din inalta societate canina am prins-o la o sedinta de “beauty sleep”. tati spune ca o sa o ajute sa-si dea jos cojocul la vara. iar pe manny “the mammut” (foto 23)… parca era un CEO la una dintre companiile de investitii de pe Wall Street. la noi totu-i verde, asa ca fiti foarte atenti la prietenul meu care seamana cu un faimos actor de la Hollywood. pe Kermit (foto 15) l-am salutat din mers. e putin cam timid si nu prea sta la taclale.

dar dupa cum stim cu totii adrenalina se descompune relativ repede (trei minute) in organism, metabolizarea este realizata in special prin actiunea enzimelor catehil-metil-transerază (COMT) si monoaminooxidaza (MAO), substanta rezultata este inactivata prin legare o parte de sulf si eliminata prin urina. ca atare m-am intors la cosmodrom. in mare parte si pentru ca nu vreau sa fiu asociata cu vreo fata care sta agatata de sfarcul lui mami. asa ca am mai tras o portie de adrenalina.

ce viata!!!

You may also like

1 Comment

  1. hei tati, vad ca esti foarte precis in calculele de mate si fizica insa cand vine vorba despre cele intamplate in cursul zilei de ieri cam pierzi din vedere detaliile importante…

    de ce nu spui si cum m-ai scapat ieri din hamac ;-)))

Leave a Reply