Rotarix, doza 2 (rapel)

Rotarix se utilizeaza la sugari incepand de la varsta de sase saptamani pentru a-i proteja impotriva gastroenteritei (diaree si varsaturi) cauzate de infectia cu rotavirus.

Rotarix contine cantitati mici de rotavirus, un virus care cauzeaza gastroenterita. Virusul este viu, dar virulenta sa a fost redusa, astfel incat sa nu cauzeze boala si sa permita utilizarea sa pentru vaccinare. Dupa ce copilul este vaccinat, sistemul imunitar (sistemul de aparare impotriva infectiilor) recunoaste virusul atenuat drept „strain” si produce anticorpi impotriva acestuia. Un anticorp este o proteina speciala care poate neutraliza sau distruge un antigen, cum ar fi un virus. Dupa vaccinare, sistemul imunitar va fi capabil sa produca mai repede anticorpi cand este expus din nou la virus. Aceasta ajuta la protectia impotriva gastroenteritei cauzate de rotavirus. Dupa vaccinare, intre 78% si 95% dintre sugarii care primesc Rotarix dezvolta anticorpi impotriva rotavirusului.

am facut acest rapel la vaccin la insistentele pediatrului chit ca de la prima doza au trecut mai mult de 4 saptamani iar prima doza am scuipat-o oricum.

serie vaccin: A41CA797A / 01/2011

You may also like

Leave a Reply