5 luni de voie buna

da, dupa cum vedeti sunt foarte bine dispusa si a-si indrazi sa spun ca acestea sunt si cuvintele cheie ale primelor mele 5 luni de viata.

viata nu este intotdeauna roz, insa nu am nici un motiv serios ca sa ma plang. mami a fost foarte curajoasa si ca atare nu am avut nici un fel de stres la nastere (am si luat nota 10/10). burtica m-a suparat doar foarte putin iar alte probleme de sanatate nu au fost. am primit “titi” din belsug de cate ori am vrut, am avut parte de foarte multa dragoste si intelegere, de sprijin moral si material si de o atitudine pozitiva si motivatoare din partea alor mei. pe scurt am primt de-a gata tot ceea ce un bebe isi poate dori de la viata.

dar viata nu cred ca este atat de simpla cum pare la prima vedere. la un moment dat, astazi stand in masina, m-a apucat o melancolie blegoasa si m-am tot gandit ce se poate face de fapt in 5 luni. mi-au trecut foarte multe lucruri prin cap. inconjurul lumii (cu avionul in cazul in care nu iti este frica sa zbori), o baza de date cu toti doctorii din Romania. dar tot asa de bine poti sa construiesti un elicopter, lucrand in medie 15,832 h/zi sau sa pictezi cu graffiti un perete de 2 m inaltime si 1.577,86 m lungime. poti sa alergi 42,195 km sau sa faci un zbor cu balonul din New York si pana la Sidney. poti sa inveti 15 limbi straine sau Cartea Galbena de la cap la coada. sa gasesti o noua teorie care sa demonstreze ca E=m*c2 este gresit sau sa adaugi cel de-al 113 element in tabelul lui Mendeleev. poti sa devii faimos pentru ca ai castigat un concurs de frumusete la “scoala de superbe” sau sa devii foarte bogat pentru ca ai ghicit cele 6/49 numere la loto. poti scrie o teza de doctorat in cibernetica sau fizica atomica la fel de bine cum poti sa publici un bestseller despre cate perechi de pantofi are nevoie o pitipoanca. sau poti doar sa mananci, sa te rogi si sa iubesti…

pana la urma e ca si cu proverbul “cum iti asterni asa si dormi” sau “cum pui, asa aduni si cum semeni, asa culegi”. hai sa ne facem o lista cu obiective realiste de indeplinit si in varful ei sa ne punem o dorinta speciala la care visam de mult. apoi ne facem un plan prin care sa incercam sa bifam aceste obiective. eu cred ca trebuie sa fii ordonat pana si in privinta aspiratiilor. trebuie sa stii ce vrei si mai ales sa ai o viziune clara asupra dorintelor. e bine sa le vezi deja materializate si asa sa te gandesti la ele pana devin realitate. asta inseamna sa ne folosim mai mult mintea, dar cine stie ce putere ascunsa au gandurile? stii ca se spune “ai grija ce-ti doresti ca s-ar putea implini”

You may also like

Leave a Reply