in memoriam, 23 august

tati tocmai mi-a povestit ca toti care au prins “vremurile” isi amintesc de 23 August, zi nationala pe atunci. imi spune ca defilarile erau ceva spectaculos dar hilar, pe alocuri. erau acele coloane cu care “alegorice” pe care se prezentau produse şi utilaje, asa cum la Disneyland vin carele cu Alba ca Zapada si piticii, Mickey Mouse, Donald si asa mai departe. erau un numar de pancarte de purtat pe intreprindere, stegulete si steaguri. azi, dupa ce cu greu imi pot imagina cum exact se intamplau lucrurile pe atunci, ma intreb cum se alegea cine ce duce – care ducea portretul “Tovarasei”, cine ducea pe Lenin, cine ducea steagul etc.

tati isi aminteste ca, fiind copil, vroia sa duca un bat cu 23 August in varf, facut din polistiren, pentru ca dupa defilare, rupea polistirenul cu “23″ si ramanea cu un bat foarte bun pentru “lupte de strada” in jurul blocului. 

oricum imi vine greu sa cred ca se puteau mobiliza toti cetatenii ca sa participe la acest show de strada. asa ca a-si fi foarte curioasa voi ce faceaţi de 23 August?

chiar erau micii si berea asa de grozave?

You may also like

Roma.

Leave a Reply