mami alapteaza-ma!!!

…sunt cuvintele pe care fiecare bebe l-ar spune in momentul in care in loc de pieptul mamei primeste in gura un biberon foarte stilizat si frumos colorat, special conceput ca sa placa apartinatorilor. biberonul insa, miroase ingrozitor a caucic sau silicon, este rece, tern si neinsufletit iar continutul de obicei creeaza dependenta datorita unor substante cu care ne-am obisnuit mai degraba in bauturile pentru adulti – TAURINA (aviz mamelor care nu citesc compozitia de pe eticheta).

dar pana la urma cat trebuie sa dureze alaptarea?

de la 2 la maxim 7 ani este un termen rezonabil din punctul meu de vedere. lucru confirmat si de catre studiile de specialitate in domeniu.

credeti ca este mult?

ei bine nu. si spun asta pentru ca pe langa beneficiile de natura fizica si fiziologica, deja bine cunoscute atat pentru mama cat si pentru copil, “un alt aspect important pentru copilul alaptat peste 2 ani este ca acesta are capacitatea sa mentina atasamentul lui emotional catre o persoana, mai degraba, decat sa fie nevoit sa treaca la un obiect neinsufletit, cum ar fi un ursulet de plus sau patura. cred ca aceasta stabileste o viata orientata catre oameni decat catre materialism si cred ca este un lucru bun.”

in Romania nu exista aceasta cultura a alaptatului. nu multi sunt copiii care se pot lauda ca la aproape 9 luni inca mai primesc “titi” la discretie. majoritatea mamicilor renunta inca din prima luna la alaptat iar media este undeva pe la trei luni si jumatate, cifre care ma intristeaza si imi ridica mari semne de intrebare in privinta integritatii psihice si a stabilitatii emotionale a viitorilor mei colegi de kindergarten si a camarazilor de scoala.

din pacate aceasta situatie de fapt este departe de a fi una normala (in cazul in care mai exista ceva normalitate pe lumea asta).

eu voi ramane in continuare exceptia care inatreste regula. mami va continua sa se lupte cu morile de vant, incercand sa schimbe mentalitati in privinta alptatului in public, a tinutului in brate si a dormitului in pat cu copilul, adica cu subsemnata. iar tati ne ia ca atare si ne iubeste asa cu suntem…

You may also like

3 Comments

  1. Vreau doar sa spun ca stiu cum e. Si noi (eu si bebelina mea) dormim impreuna, ea sta mai mereu in brate si are titi la discretie si asa va fi treaba pana cand ea o sa vrea altfel. E atat de sublim sa alaptezi, sa dormi cu bebe, sa il tii in brate…. 🙂

Leave a Reply