71 + 51

va mentionasem deja cu cateva zile in urma ca numerele sunt noua mea pasiune. iar de la numerologie am trecut la…?!

aritmetica.

ei bine nu. chiar daca la prima vedere ar parea ca am inceput sa fac prima operatie matematica de baza – adunarea, lucrurile nu stau chiar asa. ar fi fost foarte usor sa va spun ca suma celor doua numere mai sus mentionate este 122. osutadouazecisidoi sau CXXII. ca 122 in sistem binar este 1111010. in sistem octal il scriem ca si 1728 sau A212 in sistemul duodecimal. si ca mai avem si 7A16 care inseamna exact acelasi lucru, 122.

dar acum nu vorbim despre mate ci despre ABC-ul din stomatologie. 71 si 51 sunt secvente dintr-un sistem de numerotare a dintilor, recunoscut international, inventat de Pirquet in 1924 si modificat de Federatia Dentara Internationala in 1970. explicatia numerotarii dintilor: fiecarui dinte ii apartin 2 numere. primul numar reprezinta hemiarcada, iar cel de al 2-lea numar reprezinta dintele (incisiv, canin, premolar sau molar).

in cazul dintilor temporari (adica cei care imi dau mie de furca) hemiarcada dreapta superioara se noteaza cu 5, cea stanga superioara cu 6, cea stanga inferioara cu 7 iar cea dreapta inferioara cu 8. dintii se noteaza astfel: incisivul central se noteaza cu 1, incisivul lateral se noteaza cu 2, caninul 3, primul molar 4 iar cel de-al 2-lea molar este 5.

deci, scurt pe doi, fara a o mai lua prin balarii.

71 + 51 pentru ca saptamana trecuta mi-a iesit primul dintisor de lapte “praf”, incisivul din stanga jos iar astazi a iesit la lumina si incisivul din dreapta sus.

juppy. mai putin si voi avea un ranjet numa’ bun pentru a face reclama grupului Crocodylidae care sta la soare si bea apa plata cu lamaie.

You may also like

Leave a Reply