baby Kandinsky

arta abstracta este denumirea pe care, incepand cu cel de-al doilea deceniu al secolului al XX-lea, si-o revendica o serie de tendinte, de grupari, de creatii – in general diverse, succedandu-se nu fara o anumita atitudine polemica – care au la baza un protest impotriva academismului si naturalismului, indepartand din imaginea plastica elementele lumii vizibile, redate pana atunci de asa zisa arta figurativa, si asezand in locul lor un sistem de semne, linii, pete, volume, ce ar trebui sa exprime, in forma pura, actiunea rationalitatii si sensibilitatii umane…

lasand teoria la o parte, ceea ce vreau sa spun este ca de astazi am inceput sa ma exprim si cu ajutorul linilor si a petelor de culoare. este prima mea incercare de a spune ceva mai mult decat cele cateva mono si bisilabe gen ma-ma, ta-ta, bau-bau sau waw-waw cu care am plictist-o deja cumplit pe mami. este primul exercitiu practic catre minunatul drum al artei pe care vreau sa-l urmez si cu care va voi surprinde de aici incolo.

in curand va urma si o galerie virtuala (cu vanzare) in care voi expune in fiecare saptamana lucrarile mele. picturi pe care le veti putea achizitiona in cazul in care va plac, va inspira, vi se potrivesc cu mobilierul sau cu cromatica apartamentului sau pur si simplu daca vreti sa ma ajutati sa urmez acest drum in viata.

Image 2 of 20

You may also like

Leave a Reply