multumesc Mos Nicolae

astazi, dis de dimineata a venit Mos Nicolae.

pe langa botoseii mei curatati, cremuiti si pudrati pe care i-am asezat aseara in geam am gasit cadouri pe care mosul le-a lasat special pentru mine.

o nuielusa mica, mica dar frumos mirositoare confectionata dintr-un baton de scortisoara si portocale era asezata alaturi de sosetute si ciorapei, un body rosu, unul roz si unul gri sobolan cu fir argintat, o caciulita rosie din lana si o jachetica bleu cu motive de iarna. langa pantofiorii mei mai era o pijamaluta si un overall pentru joaca, pantalonasi lungi pe roz cu dubla fata si unii scurti, mauve pentru la vara (prietenii stiu de ce!?). am mai gasit si un sac de dormit din puf de gasca, un pouch si un mei tai, carti cu povesti, cantece de leagan, rugaciuni, un lexicon pentru copii si un atlas, un puzzel din lemn, o minunata trusa cu scule (din aia de baieti cu surubelnita, cheie franceza, bormasina, pendular si multe suruburi), renul lui Mos Craciun din plus, un fel de bata de baseball pentru bebici cu care sa pot sa-mi fac mai usor dreptate si inca cateva alte jucarioare care mai de care mai colorate, zgomotoase si luminoase. am mai primit si primele “nascherei”, ciocolata si gemuri fine, multe cec-uri cadou cu care mami imi va cumpara cele necesare pentru urmatorul an si niste banuti care ajung pe contul meu de economii, pusculita mea unde cu o dobanda modica de 3,75% p.a. incerc sa fac din tantar armasar.

iti multumesc draga Mos Nicolae pentru darurile pe care mi le-ai adus. am fost placut surprinsa sa gasesc toate aceste cadouri la mine in cizmulite mai ales ca nu am cerut nimic (si asta pentru ca nu sunt adepta acestei societati de consum si nici nu cred in teoriile economice care incearca sa demonstreze ca prin consum se poate realiza o crestere economica si in acest fel depasi criza) si totusi, am primit foarte multe.

in continuare vreu insa sa insist asupra rugamintii mele initiale. este vorba despre Lucas care vineri a plecat acasa cu o stare de sanatate buna. a plecat cu sufletul la gura in speranta ca vei merge si la geamul lui nu numai cu daruri ci si cu sanatate. pana acum a primit insa doar ciocolata…

You may also like

1 Comment

Leave a Reply