Vaccinul Rotarix contine ADN de virus porcin!

de cand au auzit aceasta stire ai mei au o stare de spirit cam dubasa. am un tata caruia i s-a taiat maul iar mami butoneaza intr-una pe net sa gaseasca macar ceva explicatii sau posibile efecte secundare ce pot aparea acum sau peste ani. evident ca cele mai groaznice scenarii trec prin capul parintilor mei si daca ar putea i-ar linsa pe toti medicii mercenari, care cot la cot cu industria farmaceutica, fac experiente pe pacientii lor…

Vaccinul Rotarix, care se administreaza sugarilor, a fost deja interzis in SUA de catre Agentia Nationala pentru Alimente si Medicamente. In Uniunea Europeana specialistii analizeaza deja varianta interzicerii acestui vaccin.

O decizie in acest sens va fi luata zilele urmatoare, dupa o intalnire a specialistilor europeni.

Conform Agentiei Europene a Medicamentului, a fost confirmata existenta unui virus de tip porcin in componenta vaccinului Rotarix. Acest virus insa, nu a cauzat, pana acum, probleme medicale nici oamenilor si nici animalelor.

Cu toate acestea, in Statele Unite ale Americii, Agentia pentru Alimente si Medicamente a recomandat incetarea folosirii vaccinului, pe o perioada de sase pana la opt saptamani.

Conform publicatiei USA Today, in acest timp o comisie va analiza riscurile administrarii vaccinului Rotarix.

Rotarix este un vaccin administrat pe cale orala, disponibil in doua variante: pulbere sau lichid. Medicamentul se utilizeaza la sugari incepand de la varsta de sase saptamani pentru a-i proteja impotriva gastroenteritei, cauzata de rotavirus.

Vaccinul este produs de GlaxoSmithKline si a fost aprobat in Uniunea Europeana in februarie 2006, potrivit unui referat al Agentiei Europene a Medicamentului.

You may also like

2 Comments

  1. nu, nu este obligatoriu si nici nu vroiam sa il fac copilului.

    m-a prostit insa doctorul in asa hal incat mai ca nu mi-a zis ca daca nu-l fac sigur ajungem la perfuzii. oricum si asa eram convinsa ca nu-l fac. si apoi am cazut in plasa vanzatorilor de medicamente.

    pe un fond nesigur cand am sunat la depozit dupa vacciinul obligatoriu doamna “vanzatoare” m-a intrebat de Rotarix si i-am zis nu hotarat. apoi nu ma mai intreba ce mi-a zis si cum m-a intors ca am cedat…

    sunt o idioata. dar imi este invatare de minte si gata cu vaccinurile si cu cele obligatorii. nici eu nu le-am facut si tot am crescut mare si sanatoasa…

Leave a Reply