un an si jumatate…

la cele 18 luni pe care tocmai le-am implinit, abia de pot inclina balanta la 9.2 kg (cantarita evident dupa ce am mancat).

in rest functionez conform standardelor de calitate ISO 9001 in vigoare – 79 cm lungime si 47 cm circumferinta craniana. fontanela aproape inchisa. picioare lungi, degetele cu personalitate si in continuare uluitor de sexy datorita ranjetului holliwoodian si a celor 13 dintisori care se ascund in spatele lui.

in ceea ce priveste mancatul am inceput sa ma dau pe brazda, in sfarsit am si eu curiozitatea si dorinta de a incerca cate ceva nou. supica de legume a ajuns sa-mi fie mancarea preferata, la fel si pieptul de pui la gratar, ciupercile, carnatii unguresti cu paprika (apropos, multumesc Oti pentru livrarea en-gros de ieri, via tati), rosiile, ceapa, salata de vinete, fisticul, nucile, cerealele si prunele. sunt totusi in continuare tzitzi dependenta si nu intentionez sa renunt la acest bun obicei (sau sa-i zic totusi bun laptic!).

sunt o sfarleaza foarte tonica si cu o mobilitate demna de o campioana la gimnastica si innot. cobor si urc (in rapel) de pe/pe canapea si pat si sa ma catar pe dulapiorul din sufragerie si in patul etajat a lui Patrick. ma ridic din scaunelul meu si ma catar pe masa, urc si cobor scari (cu si fara ajutor), alerg, sar, stau intr-un picior pentru o perioada scurta de timp, dansez, merg cu spatele, ma dau singura pe tobogan (pe care ma si catar tot singura) si sar cate 2 ore pe trambulina, fac tumbe pe covor. scurt pe doi excelez atat la motrocitatea fizica cat si la cea fina. manevrez atat lingurita cat si furculita destul de bine si pot manca singura “soldatei” si iaurt. cana sau paharul cu apa/suc le manevrez perfect, reusind sa beu fara sa ma innec sau sa ma ud pe haine. am invatat sa beu si cu paiul (chit ca tati nu este de acord cu aceasta activitate). o alta pasiune este sa torn apa dintr-un recipient intr-altul (evident asta se intampla in cada sau piscina) si intre timp incerc cateodata sa ma spal singura pe corp sau pe dinti.

si neuronii imi sunt updatati la cea mai noua tehnologie. un procesor Intel Core 2 Duo 3.6GHz, memorie RAM 8GB DDR3, capacitate HDD 1 Terra ma ajuta sa absorb informatie. stiu deja in jur de 250 de cuvinte in germana si vreo 150 in romaneste, cuvinte pe care le folosesc frecvent in comunicarea cu semenii, cuvinte pe care le rostesc foarte clar si foarte raspicat. numar singura de la 1 la 5 dar cateodata il uit pe 3. culorile le stiu cam pe toate insa imi place sa-i sacai pe ai mei parinti care o au legatura mai speciala cu ele (deformatie profesionala) si le spun cum imi place mie – adica albastrul este roz, rosu este albastru, verde este rosu sau lila.

inteleg orice comanda vocala dar ma execut doar atunci cand am chef.

spontana, creativa, vesela si cu un excelent simt al umorului. imi place sa fiu intotdeauna in centrul atentiei.

baia si bucataria sunt incaperile cele mai cool fiind cele strict interzise fara supraveghere. in bucatarie stiu exact cand cuptorul este cald si nu am voie sa-l ating si cand este rece si-l pot deschide sa vad ce mai este prin el. in baie insa, ma duc cu mami sau tati din cand in cand. abia astept sa dau buzna la raftul cu creme si parfumuri (obligatoriu trebuie sa fiu data cu un puf) sau sa-i demonstrez lui mami ca sunt deja atat de mare incat stiu sa folosesc singura olita. e drept nu sa fac pipi  sau cacu in ea (chit ca in concediu avusesem o tentativa de a deveni curata si ziceam in timp util ce urmeaza sa fac), ci sa o fac sa cante fara ca eu sa imi fi facut nevoile. mai pe scurt am invatat smecheria cu contactele si ma distreaza la culme acest lucru chiar si acum la vreo 6 luni dupa descoperirea initiala a acestei activitati.

tragand linie, sunt o capriciosa cu lipici careia nimeni nu-i poate rezista.

stiu sa fac si crize si sa ma trantesc cu fundul sau burta de mocheta la cate o nemultumire dar este exceptia care intareste regula. am si niste coarde vocale extrem de bine dezvoltate si produc cateodata multi decibeli in general insa in curte la locul de joaca (si asta de bucurie, nu de furie).

cooperez cu parintii in 85% din timp ceea ce cred ca este un scor bunicel pentru varsta mea.

You may also like

3 Comments

  1. Sa va traiasca minunea si sa fie sanatoasa! Imi pare bine ca v-am descoperit, si din cate am apucat sa citesc, deja v-ati lipit de sufletul meu! 😉 Foarte frumos scrie mami! 🙂
    Abia astept sa va citesc in continuare, mai ales ca am gasit la voi o gramada de informatii extrem de uitile mie. Noi avem o beblina de 4 luni si jumatate si orice noua informatie este mai mult decat binevenita!!!

Leave a Reply