un bilet la Viseu, va rog!

Potrivit Anexei 1, din H.G. nr.410/1991 – privind Stabilirea categoriei judetelor, municipiilor si oraselor, orasul Viseu de Sus face parte din categoria a III-a a oraselor cu locuitori intre 10.001 si 30.000. Autoritatile administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala sunt reprezentate de Consiliul Local, ca autoritate deliberativa si de Primar, ca autoritate executiva, acestea venind sa rezolve treburile publice in conditiile legii. Consiliul Local este alcatuit din 17 de membri, alesi prin vot universal, egal, direct si liber exprimat, in conditiile stabilite prin legea privind alegerile locale.

dar nu despre Viseul acesta este vorba. si ca sa intelegeti mai bine, va spun un banc:

O moldoveanca in gara:
– Un bilet la Viseu, va rog!
– 80 000 de lei.
– Aoleu, mai ghini fac in sacosa…

eu am avut insa noroc astazi. fie era vorba de vreo promotie, fie l-am prins in toane bune pe tata, ca nu mi-a cerut nimic pe biletul de Viseu, atunci cand i-am spus ca vreau si eu unul. mai mult decat atat l-am vazut pe tata ca se ridica de pe jos extrem de energic pentru etatea lui, acolo unde ne jucam colegial “cioara” si, a tasnit voios dupa mine inspre baie. probabil ca pana atunci credea ca este vorba de mult marketing din partea mea. sa-l fi vazut ce viteza avea. ziceai ca e un sobolan care alearga prin sistemul de canalizare cu un chili pepper infipt in fund. norocul lui a fost ca pana la baie mi-am desfacut capsele de la body si mi-am despanusat una bucata scutec. cred ca atunci cand au auzit amandoi muzica ce confirma faptul ca opera mea de arta s-a ciocnit de olita, mama si tata au sarit atat de sus, incat am fost absolut sigura ca n-or sa mai pice pe pamant niciodata. mai mult, m-am prins ca ei au fost cei care mi-au supt tot heliu din balonul cumparat de la clovn. a trebut sa-i trag de sfoara inapoi cu picioarele pe pamant.

pe scurt, astazi l-am rugat pe tata sa confirme in mod oficial deschiderea sezonului de calatorii la Viseu. mai ales ca, afland de oferta, astazi am cerut trei bilete. toate dus-intors. e adevarat ca erau doar no. 1 dar le-am consumat singura. cu despachetat si impacheat bagajele. daca intelegeti ce vreau sa spun.

asa ca: la naiba cu sacosa, traiasca Viseul!

You may also like

3 Comments

  1. a venit din proprie initiativa. este faza ei sensibila pentru toaleta.

    sambata si-a dat scutecul jos din proprie initiativa si nu am reusit 2 ore sa o imbrac. a umblat in puta goala prin casa si temerea mea era doar sa nu faca vreo cistita ca era destul de rece. apoi m-am gandit sa ii aduc chiloteii roz cu pritese si speram sa reusesc macar asa sa pun ceva pe ea. o idee excelenta. i-a dorit din prima si apoi am tot fost gu gura pe ea ca n are scutec si ca trebuie sa fuga la olita daca-i vine pipi si dat fiind ca imi tot cere mai nou bomboane am avut si moneda de troc. daca faci la olita si nu in pantaloni atunci primesti o bombonica 😉

    de luni mergem si la gradi fara scutec. luni a facut pe ea o data nr. 1 si o data nr. 2 dar fetele ziceau ca e bine pentru ziua 3 de antrenament. marti o data doar nr. 1. astazi vedem ce surprize ne asteapta…

    cand merg nsa cu ea in parc dupa gradi sau la alte activitati unde nu este toaleta atunci punem scutecul. la fel si noaptea si la somnul de pranz.

    in rest in tot timpul asta noi lasam usa deschisa la toaleta si o incurajam sa vina dupa noi sa vada cum ne facem treburile la WC-ul mare si ii spuneam cam tot ce facem si cum se intampla cu apa care merge pe canalizare (asata i-a placut maxim cu canalizarea, a invatat cuvantul instant) si mai avem si 3 carti pentru copii in care personajele princpale scapa de scutec si incep sa mearga la olita/WC (si aceste povesti i-au placut foarte mult si in ultima vreme le lua singura din biblioteca si insista sa la citim).

    asa ca toate s-au legat cumva dar pana sa scapam definitiv cred ca mai este cale lunga….

Leave a Reply