virus varicelo-zosterian x2

si daca va ganditi ca victime suntem noi copii, aveti dreptate doar pe jumatate.

avem una bucata Egon si una bucata MAMI!!! care s-au incapatanat sa aduca suveniruri din tabara de schi.

parararam.

un buchet urias de trandafiri rosalii din specia Varicela accesorizat cu niste roseata salbatica neidentificata inca.

un vis aparte pentru toate doamnele si domnitele, nu-i asa?!

dar lasand gluma la o parte, treaba cu epidemiile sta cam in felul urmator in Romania.

mergi in tabara unde, la intrare, ai nevoie, teoretic, de aviz epidemiologic. aviz pe care il primesti tot teoretic doar daca esti clinic sanatos si nu ai boli contagioase.

si totusi…

din ziua 1 de tabara un copilas era cu eruptie de tip varicela pe fata. nimeni, nici macar mama copilului in cauza, care era si ea la fata locului, nu parea sa se fi sesizat sau sa se fie alarmat in vreun fel. parea a fi o normalitate sa te plimbi cu varicela printre zeci de copii cu varste cuprinse intre 1 an si 16 ani si alti zeci de adulti care erau prin preajma in hotel/pensiune.

aici ma intreb doua lucruri simple:

1. daca a intrat in tabara fara aviz sau

2. daca un medic a dat acest aviz fara ca macar sa vada pacientul in cauza.

ambele situatii sunt alarmante si incalca grav etica si morala sociala, lasand la o parte chestiunile legale.

si uite asa de la nepasarea unora sau mai multora la gramada ne-am pricopsit cu acest virus care nu ne face viata chiar usoara in acest moment. dar spre deosebire de mami, eu vad partea plina a paharului. sunt absolut sigur ca e mai bine ca m-am umplut acum cu bube decat peste vreo 20 de ani cand voi fi avut de mers sa curtez fetele.

si mai vreau sa revin la medici si la subiectul cu epidemiile. cand a inceput eruptia si mami meu s-a cam prins despre ce este vorba a sunat la medicul nostru de familie pentru a-i cere sfatul vizavi de managementul acestei situatii. dupa 2 minute de vorba goala la telefon, concluzia a fost “veniti maine la cabinet si vorbim acolo despre tratament”.

veniti la cabinet !!!

cu o boala ultra contagioasa ar fi trebuit sa mergem la cabinetul de pediatrie, unde sala de asteptare este mereu plina, ca sa ducem si noi leapsa mai departe printre alti bebelusi si copii nevinovati…

dar ce conteaza, ca doar nu am avut privilegiul sa fiu vizitat la domiciliu de catre doamna doctor in cauza nici macar atunci cand am fost nou nascut. de ce ar fi facut-o acum pentru o simpla varicela?!

traim in Romania dragilor si pentru asta s-ar putea ca in curand sa platim cu viata.

img_0670

Image 9 of 15

 

 

You may also like

1 Comment

Leave a Reply