spectacol a la Hollywood

o zi care dis de dimineata nu promitea nimic iesit din comun era cat pe ce sa devina o scena dintr-un  film de actiune hollywoodian demn de Oscar cu mult sange si la fel de multe lacrimi.

cum ziceam, la prima ora nimic spectaculos. am inceput ziua in jurul orei 6:30 cu “titi petit dejeuner” iar apoi mi-am continuat somnicul pana pe la ora 8:30. apoi putin sport de dimineata, o plimbare usoara prin curte unde am savurat aerul proaspat de dupa o rapaiala adevarata de vara si 5 minute de informare la buletinul de stiri de la RTL. si uite asa se facu ora 10:00 cand eu de obicei ma retrag la un scurt beauty sleep pana pe la amiaza.  

merg cu mami in camera si ne punem impreuna in pat ca sa ma asiste pana ce eu fac nani, apoi ea isi vede de-ale ei prin casa. acelasi ritual ca de obicei, povestea cu ratusca Emil si apoi putina titi ca sa am somnul linistit. adorm repede cu un ranjet pe buze. mami ma priveste iar eu o simt cum incet, incet ii cad si ei pleoapele peste ochi. o mai privesc o data si apoi imi dau seama ca ma pot bucura ca de faptul ca astazi si ea va dormi cot la cot cu mine. 

dar buni Doina de la Lugoj s-a simtit probabil putin neglijata in ultima vreme si a vrut cu tot dinadinsul sa faca ceva cu ce sa atraga atentia celor din jur ca sa amintesc de ea in paginile jurnalului meu.

la cateva minute dupa ce amandoua am adormit si somnul ne era cel mai dulce, auzim parca usa de la intrare. nu-i dam insa importanta crezand doar ca am visat. apoi insa pass, pass, pass, pass. mami isi da repede seama ca ceva nu este tocmai in regula. sare speriata din pat, se gandeste sa ia cutitul care din intamplare era pe masuta de la mine din camera, ca sa-l injunghie pe hot sau pe cine o fi venit in casa. insa renunta iute la idee pentru ca se indoieste de forta ei fizica si de capacitatea ei mentala de a face un asemenea gest. foarte curajoasa apoi, deschide usa de la camera pregatindu-se de un discurs de impacare cu persoana in cauza. obiectul negocierii era urmatorul: “ma lasati sa plec de aici repede, repejor cu fiica mea, fara ca sa ne faceti rau si in rest puteti lua din casa tot ce va doriti. uitati si cheia de la masina daca vreti. noi nu am vazut nimic si nici nu vom face plangere la politie.” dar surpriza. in loc ca mami sa dea ochii cu vreun fioros necunoscut, ghici cine e in holul casei – buni Doina. foarte senina spune ca a auzit miscare (adica muzica mea de somn care rula la laptop-ul din sufragerie) si a intrat pur si simplu la noi in casa. uita asa, fara sa ne anunte si pe noi in prealabil cu un telefon sau macar sa bata la usa sau la geam. uoau ce surpriza, pacat insa ca nici eu si nici mami nu am putut-o savura, ba din contra ne-a cazut cam greu la adrenalina si ne-a luat o vreme ca sa ne recuperam din soc.  

ei bine dupa scurta scena de actiune, lucrurile au intrat pe fagasul normal.

You may also like

somn

Leave a Reply