scrisoare catre Mos Nicolae

draga Mos Nicolae,

este prima scrisoare pe care o trimit catre tine si totodata poate si cea mai importanta. te rog mult de tot ca anul acesta sa faci o mica exceptie si sa vi cu cateva zile mai repede decat de obicei pentru ca exista aici langa mine cineva care are foarte mare nevoie de ajutorul tau.

prietenul meu Lucas este foarte, foarte bolnav. de mai bine de o luna de zile se lupta cu febra mare care nu vrea sa scada nicicum si in plus au mai aparut si alte necazuri colaterale. a fost plimbat in mai multe spitale din tara iar acum, in sfarsit dupa o lunga asteptare, a ajuns la sectia de pediatrie a Spitalulului Clinic Judetean de Urgenta Timisoara (la spitalul Bega). aici insa bate vantul. doctorii sunt in concediu fara plata (ca statul nu mai are bani pentru ei) iar personalul care se mai perinda din greseala pe coridoare este flamand rau, motiv pentru care cei care nu au portofelul gros sunt ignorati total. in aceasta situatie este si Lucas. a batut un drum de cateva sute de kilometri asa bolnavior, in speranta ca aici va primi o ingrijire medicala corespunzatoare, insa nici aici nu se face nimic pentru el. suntem deja si in ajunul weekend-ului prelungit cu 1 Decembrie iar Lucas asteapta in continuare un diagnostic si un tratament adecvat…

te rog mult draga Mos Nicolae daca il cunosti tu pe d-l doctor Muscoi sau pe oricare alt doctor mai competent din spital spune-i sa arunce un ochi si la Lucas. chiar daca nu se va imbogati va fi placut surprins sa gaseasca acolo un copil minunat, rupt parca din soare care zambeste cu gura pana la urechi chit ca nu ii este deloc bine. tot acolo vei gasi o mamica tanara dar devotata care isi da propria viata pentru copiii, care are grija sa nu le lipseasca nimic micutilor din punct de vedere spiritual, moral si sentimental (Lucas la 1 an si 1 luna inca mai primeste “tzitzi”) dar care la randul ei este la capatul puterilor. bolnava, slabita si nemancata de zile bune.

eu nu imi doresc pentru mine nimic altceva decat sa fiu sanatoasa, de cele necesare a avut mami si cu tati grija sa nu imi lipseasca.

dar ca veni vorba de mami si tati, te rog mult sa lasi un car de sanatate si pentru ei in geamul meu, la fel mai vreau cate unul si pentru omi, buni Doina, oti, BuNicu, strabunica si strabunicu, unchiul Radu si tusa Mita, Nana, The Godfather, Maria si Robi, pentru verisorul meu Dominik si parintii lui, pentru Leea, Dania, Daria Anastasia si Vladut si pentru toti cei care imi sunt apropiati si se roaga pentru sanatate mea.

imi doresc mult sa poti sa-mi indeplinesti toate rugamintile, nu sunt multe dar fiecare in parte are o importanta la fel de mare pentru mine.

eu am fost o fetita foarte cuminte, o ascult intotdeauna pe mami, stau drepti in fata lui tati, pap tot (bine, tot ce primesc de la “tzitzi”) si in plus mi-am lustruit deja botoseii, i-am asezat cu grija in geam si am mers la nani alaturi de ingerasii mei pazitori, in speranta ca vei veni in aceasta noapte pe la mine…

P.S. referitor la Lucas vezi detalii si pe blogul http://doarinbrate.blogspot.com/ si pe forum http://www.parinti.com/.

You may also like

91 Comments

    1. Drga Mos Neculae anul acesta am fost cuminte,am luat note bune la scoala si ia-m ascultat pe parinti mei.Imi doresc daca poti sa-mi aduci;
      pt.mama o esarfa gri
      pt.tata un parfum
      pt.bunici haine de iarna
      pt.mine o tableta,dulciuri si cizme de iarna

      NU UITA SA NE ADUCI SANATATE SI IUBIRE!

      SARBATORI FERICITE

  1. DRAGA MOSULE
    Eu ma numesc Andreea si am 13 ani, si imi doresc foarte mult ceva ,dar parintii mei nu au bani sa imi cumpere ceva.De aceea eu te rog cu dragoste sa imi aduci:
    * un ursulet mare
    Eu ma multumesc cu atat si cred ca imi vei citi scrisorica si mi-o vei implini.

    Multumesc Mosule!
    cu dragoste Andreea

  2. Draga mos nicolae eu imi doresc cainele bobi si un ceas cu barbi si pentru mama un ceas de aur si pentru tata o camasa de noapte si pentru cainele meu un os cu carne si un covoras te iubesc mos nicolaie.

  3. Draga mos nicolaie imi doresc cainele bobi si mai imi doresc un ceas cu barbi si haine si pentru mama mea un ceas cu bratara de argint si pentru tata o camasa de noapte si pentru cainele meu un os cu carne si un covor te iubesc mos nicolaie si multa sanatate.

  4. Draga mos nicolaie imi doresc cainele bobi si mai imi doresc un ceas cu barbi si haine si pentru mama mea un ceas cu bratara de argint si pentru tata o camasa de noapte si pentru cainele meu un os cu carne si un covor de iubesc mos nicolaie si multa sanatate.

  5. draga mosule eu vreu ca familia mea sa fie foarte bucurosi datorita copiilor ,sa ne iubeasca ff mult ,si vreau sa fie sanatosi ,si nu vreu prea multe decat o acadica ,si o punga de pufuleti mare la 1 leu .te iubi mult mosule te rog indeplinestemi dorinta popici:*

  6. Draga Mos Craciun ma numesc Oana am 12 ani si sunt din Otesani-Horezu judetul Rm.Valcea. Eu vreau sa imi aduci un ondulator de par sau o placa de par si niste dulciuri. Nu sunt pretentioasa,iar eu anul acesta am luat numai note bune. Am speranta ca imi vei aduce ce tiam cerut. Cam atat si astept cadourile cu nerabdare

  7. DRAGA MOS NICOLAE,IN PRIMUL RAND VREAU SA STII CA IMI DORESC CA FAMILIA MEA SA FIE SANATOASA.IN AL DOILEA RAND SA STII CA ITI SCRIU PENTRU PRIMA OARA SI DE ACCEA VREAU SA STII CA AM FOST FOARTE CUMINTE SI ACULTATOARE O AJUT PE MAMI LA CURATENIE SI IMI PLACE LA GRADINITA FOARTE MULT.MI-AS DORI DE LA TINE UN JOC EDUCATIV cum ar fi micul gardinar sau planeta maimutelor sau creionul fermecat.multumesc mos nicolae.te astept cu nerabdare

  8. Am sa-ti spun ca de la inceput….am fost cuminte,am fost buna cu oamenii….deci pot sa-ti scriu si eu modestele mele dorinte…cu speranta ca vor deveni realitate:

    p.s.1:imi doresc trusa de unghi hannah montana,haine
    p.s.2:pentru sora mea un telefon.
    p.s.3:pentru mama o geaca din piele
    p.s.4:pentru tata o masina nou si o sticla de vin
    p.s.5:pentru bunica o bluza
    p.s.6:pentru binucu o bere si o camasa

    SPER CA NU TI-AM CERUT PREA MULT .

    GRANCSA BERNADET
    GHIMES-FAGET,JUD BACAU
    ITI MULTUMESC FOARTEMULT MOSULE!!!!!!!!!!!

Leave a Reply