calciu No.5

la 3, 6, 9 si 12 luni am facut cate o cura de calciu in scop profilactic. acum sunt la al cincelea shot.

fac aceasta cura la recomandarea medicului pentru ca cel mai important beneficiu al calciului este acela ca intretine si intareste sistemul osos. numeroase studii au aratat ca un nivel scazut de calciu in organism este cauza deteriorarii masei osoase si a cresterii pericolului de fracturi. deci, va puteti imagina ca a-si fi impachetata precum o mumie la cate trante trag, daca oscioarele mele nu ar fi suficient de puternice.

calciul este, de asemenea, necesar pentru dezvoltarea si pastrarea sanatatii danturii, atat a celor 7 dintisori de lapte praf ai mei cat si a celor definitivi pe care ii voi primi in jurul varstei de 7 ani.

asa ca mai cu lacrimi, mai fara trebuie sa-mi iau cumintica siropelul ca sa cresc sanatos si armonios.

You may also like

6 Comments

  1. @ad
    primul diagnostic de hipocalcemie l-am primit la 6 saptamani cand am facut ecografia de sold. aici medicul a vazut la eco oasele ceva mai putin dense decat normal.
    apoi am remarcat eu ca copilul transpira excesiv (in conditiile in care in casa aveam 20 de grade iar ea era imbracata doar in body cu maneca scurt), transpiratie rece.
    si mai este si experienta de vreo 50 de ani a pediatrului care ne-a explicat cat sunt de Mari nevoile de calciu la aceasta varsta si ca putin probabil sa poata fi acoperite doar din alimentatie.
    cantitatea de vigantol administrata in aceasta perioada nu s-a modificat, am tamas tot la 500 U.I.
    noua ne-au facut tare bine aceste cure si in plus dintisorii au venit ca la carte…

  2. de la mami la mami: cum a evaluat doctorul posibila lipsa de calciu? ca eu am observat la bebelusa mea de 9 luni niste liniute fine albe pe unghii, si stiu ca la adulti asta e semn de lipsa de calciu. mergem oricum saptamana viitoare la medic, dar sunt curioasa cum a fost la voi.
    si inca o chestie: in perioada in care i-ai dat calciu ati modificat cantitatea de vigantol?
    thanks!

  3. @Adela.
    noi am facut la 3, 6 si noi luni gluconat de calciu 5 ml (1/2 fiola administrata pe gura) iar la 12 luni si acum facem cu Osteocare care are in compozitie si D3, Zinc si Magneziu.

Leave a Reply