Sănătate în dar sau binețe din natură!

Copiii din ziua de astăzi au imunitatea tot mai slabită, cei mai expuşi la bolii fiind cei cu vârsta de sub 6 ani.

Aceştia merg la cresă/grădiniţă de la vârste foarte mici unde contactează foarte uşor banale răceali sau viroze devastatoare de la colegii lor.

Văd în jurul meu mămici deznădajduite care la fiecare 7 – 10 zile trebuie să îşi ţină copilul acasă pentru că a făcut din nou febră mare, de multe ori în miez de noapte trebuind să fugă la urgenţe.

Apoi mă gândesc mai profund la acest subiect şi îmi dau seama că nu am avut nicio problemă din acest punct de vedere cu fiica mea în varsta de 7 ani, băiatul meu de 5 ani și mezina de 2 ani.

Oare cum se poate ca într-o grădiniţă anumiţi copii să se îmbolnavească zilnic, iar alţii să radieze de sănătate?

Pot doar să presupun că acestor copii le lipsesc lucruri esențiale, cum ar fi laptele matern, hrana sănătoasă gătită în casă cu multă dragoste de către mamă sau bunică, atenția părinților, joaca liberă afară în natură sau somnul liniștit de la asfințit și până la răsărit.

Un alt gând pe care îl am este că acești copii au fost crescuți într-un bol de sticlă până ce să aibe primul contact cu colectivitatea și că într-un astfel de context este firesc să devină victimele fiecărei adieri de vânt căci imunitatea se dobândește numai și numai prin expunere directă la agenții patogeni trecând apoi prin boală.

Nu există medicament, supliment sau vreun leac magic care să întărească sistemul imunitar așa pur și simplu, dar există organisme puternice, care trec ușor prin boală, cu o simtomatologie minimală și există îndivizi slabi, cu un nivel de sănătate scăzut, care au nevoie de terapii complexe și costisitoare să iasă din impas.

Ce am făcut noi pentru ca acești minunați trei copii să aibe o forță vitală debordantă?

Le oferim în fiecare dimineață o lingură de miere cu cătina iar produsele apicole (miere polifloră, miere cu nucă, miere cu scortisoară, miere cu merisoare, miere cu măcese, polen crud, Tonic No. 8) sunt mereu pe masă la îndemâna lor pentru a le consuma dupa bunul plac atunci când simt că au nevoie de un plus de energie sau se instalează pofta de dulce – înlocuind în acest fel dulciurile rafinate făcute cu zahăr și alți aditivi sintetici, cu ceva sănătos.

Atunci am constientizat abia ce efect extraordinar au produsele stupului asupra forței vitale. Cunoasteam de asemenea cătina, dar nu m-am gandit niciodata că aceste doua produse puse împreună sunt un adevărat elixir al sănătăţii.
Cătina este o plantă extraordinară ce conţine de aproximativ 20 ori mai multă vitamina C decât citricele, de asemenea este o sursă bogata de vitamina A şi E, dar şi a întregului complex de vitamina B.
Cătina este o plantă care uimeşte însa şi prin cantitatea ridicată de minerale conţinute în fructele ei, dintre acestea putându-se evidenţia: calciu, magneziu, zinc, fier, molibden şi chiar aur.
Cred că ați auzit de serotenină, hormonul fericirii. Cătina este una dintre puţinele surse de serotenină cu origine vegetală.

Această plantă acopera afectiuni din cele mai diferite:
– infecţii oculare;
– ulcere;
– colite;
– hepatită;
– ciroză;
– hipertensiune;
– scleroză;
– varice;
– stări depresive;
– tuberculoză;
– astm;
– Parkinson

Mierea, la randul ei are un conţinut de microelemente similar cu sângele uman, fiind foarte usor asimilată de către organism având proprietati bactericide, bacteriostatice, cicatrizante și reparatoare.
Administrat dimineaţă pe stomacul gol, acest produs face mult mai mult pentru sănătatea ta decât orice pliculeţ cu multivitamine şi minerale sintetice pe care îl poţi cumpăra din farmacie.

La capitolul mâncare nu excelăm căci nu este foarte diversificat ceea ce mancam însă MĂSURA este factorul determinant în toate. Atât noi căt și copiii avem o dietă echilibrată, consumăm multe legume și fructe crude care cresc în preajma casei (să zic așa!), pâinea și pastele făinoase ne plac mult așa că sunt zilnic pe masa noastră, laptele de vacă crud și kefirul ne țin de sete, ouă “de casă” primim de la tataie și le consumăm cu mult drag de 2-3 ori pe săptămână iar carnea de pasăre (tot de la tataie din curte!!!) face și ea parte din meniul nostru cam o data pe săptămână.

Copii și-au făcut însă credit la capitolul imunitate prin laptele matern pe care l-au băut cu mult sărg până după vârsta de 2 ani.

Pe lângă hrană ne îngrijim foarte mult atât de trup căt și de suflet. Călătorim mult împreună, petrecem foarte mult timp în natură atât pe vreme bună cât și pe ploaie, ger sau viscol iar sportul (atât organizat) cât și liber este parte din ritualul zilnic.

Iar de încheiere vă mai spun că NU umblu cu șervețe umede sau dezinfectant prin poșetă, se întâmplă destul de des să se pună copiii la masă sau să ia o gustare fără obligatoriul spălat pe mâini, au voie să mănânce fructe și legume nespălate atât din pădure sau livadă cât și de la piață. Nu-i înfofolesc. De cele mai multe îsi aleg singuri hainele (le-a fost căteodată frig sau prea cald dar au învățat cum să facă mai bine data viitoare). Nu folosesc cremă de protecție soloră nici măcar vara la mare pentru ca am convingerea că soarele este însăși esența vieții și de acolo ne luam cu toții forța vitală. Medicamente nu avem în casă de fel și nici nu dăm fuga la farmacie cănd apare vreo situație acută. Am învățat în timp că odihna și hidratarea este calea cea mai scurtă către vindecare…

http://www.terraapis.ro/magazin/miere-cu-catina-no-2/

Binețe din natură!

You may also like

Leave a Reply