lansarea la apa

pentru ca suntem in anotimpul ploioso-ninsorescu-umed si pentru ca minunatele cote ale apelor tarisoarei mele dulci sunt in crestere, nu vreau sa fiu considerata eu o spargatoare de greva si sa credeti ca voi sta in casa. nu vreau sa va inchipuiti ca voi sta departe de “surfingul de pe Magheru”. nu! am hotarat sa-mi incerc noile cizme Chanel de guma si mai apoi sa ma ud un pic pe picioare. made in china? habar nu am. ce stiu e ca am luat una bucata tati din dotare, l-am pus alaturi de una bucata mami, tot din dotare, si am dat o comanda simpla.

barca la apa. si asta desi, nu cred ca era foarte sus pe lista de rugaciuni a lui tati. l-am surprins pe tati avand fata unui manelist mental. nu a cracnit nici cat negru sub unghie si a dat dovada de obedienta frateasca.

am fost o dura. mi-a zis, prieteneste, printre dinti, ca eu am inventat duritatea, asa ca nu l-am mai lasat sa se avante decat intro conversatie cu un singur cuvant. “bine” si a urnit barca de pe mal, acolo unde a stat la iernat. o lansare ca la carte.

spre bucuria lui mami si a mea ne-am trecut in agenda o dupa amiaza superba. destul de cald, o ploaie molcoma si rara, putin acida dupa gustul meu si cu un gondolier fara veleitatile lui Pavaroti, dar foarte puternic, precum un spargator de gheata. bineinteles ca nuclear, sovietic si in Marea Bering.

жить – adica “sa traiti”.

You may also like

2 Comments

  1. @mami
    frumoasa initiativa, sunt bai termale in Ungaria si la Gyula (o localitate chiar langa granita cu Romania, in cazul in care nu vreti sa faceti drumul pana la Budapesta) insa parerea mea este sa vorbiti cu medicul responsabil pentru ca in fiecare locatie apa termala are alta componenta si cei de acolo stiu cel mai bine daca e safe sau nu sa intri cu bebe in apa. cu siguranta veti gasi personal specializat care sa va indrume si va va spune unde este ok si pentru cei mici. oricum si daca nu poate intra in apa termala sunt alte bazine cu apa obisnuita unde sa poata intra la balacit si ratusca cea mica…

    oricum ii va face bine orice fel de plimbare intr-un loc nou si frumos 😉

    sa aveti distractie si voie buna.

  2. ce fain, anais! am impresia ca ai stofa de mic matelot 🙂 tot apropo de ape, insa ceva mai calde, as vrea sa te intreb daca ai fost vreodata la bai termale? ca noi ne gandim sa dam o fuga pana la budapesta saptamana viitoare si mama isi face probleme daca oi fi prea mica sau nu pentru asa ceva.

    paula, cititoarea ta de 7 luni jumate 🙂

Leave a Reply