8:05 a.m.

ora la care am ajuns cu foarte mult entuziasm la gradi.

primul drum catre cabinetul doamnei doctor Luca de la care urma sa primesc un biletel verde si un aviz epidemiologic de intrare in comunitate, birocratie necesara pentru toti copii care lipsesc mai mult de 3 zile de la gradi, indiferent de motiv.

insa surpriza. doamna doctor pauza. doar Patrick si colegii lui de la schule m-au intampinat cu un zambet larg si un calduros “Ciau Anaischi, ce faci?”.

asteptam 5, 10, 15 minute in culoar dar nici o miscare.

iesim cu mami in curte sa inventariem plantatia de spanac, salata, patrunjel, marar si lucerna a scolarilor si sa salutam cangurii, oile, capritele, iepurii si gainile. dupa care ne reintoarcem la cabinet.

intre timp s-a facut ora 8:50 si o domnita s-a instalat in cabinetul medical. in scurt timp am aflat ca doamna Luca este bolnava si ca dansa ii tine locul. ea urmeaza se ocupa astazi de impartitul biletelelor verzi, roz si rosii.

intram in vorba. mami ii spune ca am lipsit o saptamana de la gradi si ca sunt inca sub tratament dar ca m-a vazut d-na doctor de familie aseara si ca nu exista nici o restrictie de a intra in comunitate. ne intreaba de “aviz”, la care mami foarte senina, spune ca nu l-a cerut aseara de la medicul de familie pentru ca domna Luca se ocupa intotdeauna de acest subiect pentru cei care reintra luni in comunitate. o privire cam lunga si galesa dupa care cere sa ma consulte cu “telescopul”. mami da sa ma dezbrace de body dar doamna insista ca merge sa ma asculte si prin haine. ofteaza lung si nu zice nimic de bine. apoi se uita si la mine in gat. ofteaza din nou si concluzioneaza ca sunt intr-o stare foarte grava si ca nu sunt compatibila cu gradinita. mai urmeaza ceva discutii, incercari de lamurire dar domnita se tine tare.

nu. nu si iarasi nu!.

asa ca am primit un bilet rosu (chiar si acesta doar verbal) si o plimbare cu mami cu masina (asta ca sa nu zic acea vorba “cu vaca pe centru”)…

You may also like

Leave a Reply